Stigende interesse for bæredygtige investeringer – men hvilken forskel gør det?

Til trods for energikrise, inflation og krig i Europa, så er interessen for bæredygtige investeringer støt stigende. Men hvilken forskel kan du egentlig gøre som investor? Det fortæller vores chef for bæredygtige investeringer, Søren Larsen, lidt om her.

Selvom det i øjeblikket er en svær og udfordrende tid at være investor i, så har interessen for bæredygtige investeringer bidt sig fast. Det er noget, Sparinvest mærker, hvor flere bæredygtige fonde oplever tilgang. I et internationalt perspektiv er interessen for Sparinvests bæredygtige fonde i særdeleshed begyndt at røre på sig.

“Vi oplever, at der generelt er rigtig stor efterspørgsel på vores bæredygtige fonde, selvom vi lever i en meget unormal tid. Vi er også begyndt at opleve, at den interesse for bæredygtige investeringer, vi har set i Danmark igennem flere år, er begyndt at sprede sig til udlandet,” siger Søren Larsen.

 

Så meget indflydelse har du som investor

Hvor meget indflydelse på den bæredygtige omstilling har du egentlig som investor? Det kan være svært at svare på, men ifølge Søren Larsen, skal man ikke undervurdere investorernes indflydelse på selskaberne.

Investeringer er en rigtig god mulighed for at nudge selskaberne i en bæredygtig retning, forklarer Søren Larsen.

“Investorerne er blandt dem, der presser på selskabernes bæredygtige omstilling. De kan eksempelvis rejse spørgsmål om grøn omstilling og endda gennem generalforsamlingerne kræve, at et selskab sætter klimamål og lægger en plan for, hvordan de vil opnå dem,” siger han.

Samtidig er der ifølge Søren Larsen en stor styrke i, at bæredygtige investorer i dag står mere samlet end tidligere. Det bliver blandt andet understøttet af det investor-ledede initiativ Climate Action 100+, som har til formål at få verdens største CO2-udledere til at reducere deres emissioner.

 

Stigende interesse skubber til den grønne omstilling

Den stigende interesse for bæredygtige investeringer er rigtig godt for den grønne omstilling, siger Søren Larsen.

“Som bæredygtig investor melder man sig ind i den nu større og større bevægelse af andre investorer, der gerne vil være en del af løsningen. Blandt andet ved at være aktive ejere og ved at være i dialog med selskaberne og give dem opbakning til at udføre den bæredygtige forandring,” siger Søren Larsen.

Og bæredygtighed og afkast hænger godt sammen.

“Vi kan se, at det at håndtere de her bæredygtighedsudfordringer, faktisk også har en betydning for det afkast, som de investeringer leverer,” slutter Søren Larsen.

 

Dette indhold er alene udarbejdet til information og inspiration og skal derfor ikke betragtes som en konkret anbefaling om investering. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket, om en given investering passer til din investeringsprofil. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidig afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab.
Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 2 min

Sparindex-fonde skifter navn og strategi, tre nye Sparindex-fonde lanceres

Sparindex-fondene Nye Obligationsmarkeder (udbyttebetalende), Nye Obligationsmarkeder Akk. (akkumulerende) og Nye Obligationsmarkeder Akk. – KL W skifter navn og skal fremadrettet udelukkende investere i et bredt udsnit af statsobligationer fra udviklingslande i lokal valuta, hvorfor fondene samtidig skifter strategi og benchmark. Fondene vil fremover hedde INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta, INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL A og INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL W. De tre fonde forbliver i Værdipapirfonden Sparindex.
Aktuelt | 3 min

40 år med global aktiehandel i Danmark – og Sparinvest var med fra begyndelsen

I år er det 40 år siden, at danske investorer fik mulighed for at investere i udenlandske aktier. Hvad fik det af betydning? Hvilke aktier gav de største afkast i 1984? Og hvordan handlede man egentlig aktier før internettet? Sparinvest skruer for en stund tiden tilbage til 1984.
Aktuelt | 1 min

Sparinvest vinder europæisk hovedpris ved Lipper Fund Awards

Sparinvest hædres igen i år internationalt med tildelingen af to Lipper Fund Awards, hvoraf den ene er en hovedpris. Priserne er en anerkendelse af Sparinvests evne til at skabe langsigtede og risikojusterede afkast de seneste tre år i forhold til konkurrenter.