Om Sparinvest

Hør Jørgen Søgaard-Andersen, direktør i Sparinvest, fortælle om Sparinvest

Sparinvest blev etableret som Danmarks første børsnoterede investeringsforening i 1968 og udviklede sig siden til et internationalt kapitalforvaltningshus, der i 2019 delvist blev købt af Nykredit-koncernen.

Som datterselskab i Nykredit-koncernen samarbejder Sparinvest og Nykredit med en lang række pengeinstitutter over hele landet om at give de bedste produkter og rådgivning inden for formue og investering, ligesom vi tilbyder kapitalforvaltning til professionelle investorer. Tilsammen har Nykredit og Sparinvest stor ekspertise, mange års erfaring og en bred palette af investeringsløsninger.

Nykredit, som også består af bl.a. realkreditinstituttet Totalkredit, er Danmarks største udlåner og adskiller sig fra resten af branchen ved at være ejet af en forening af kunder, kaldet Forenet Kredit, der således er hovedaktionær i Nykredit.

Sparinvest S.A. har markedsføringstilladelse til distribution af produkter fra tilsynsmyndighederne i Belgien, Danmark (plus Færøerne og Grønland), England, Finland, Frankrig, Færøerne, Holland, Island, Italien, Luxembourg, Norge, Schweiz, Spanien, Sverige, Tyskland og Østrig.

I Danmark handles Sparinvests investeringsbeviser primært gennem landets pengeinstitutter, der også rådgiver vores ca. 120.000 private danske investorer. På globalt plan har Sparinvest i alt ca. 150.000 investorer.

Samlet forvalter Sparinvest og Nykredit en formue på over 425 mia. kr.

Nykredit ejer 75 pct. af Sparinvest, mens de resterende 25 pct. ejes af danske pengeinstitutter og forsikringsselskaber.

Vores historie

Sparinvest blev etableret som Danmarks første børsnoterede investeringsforening i 1968 af en kreds af sparekasser. Baggrunden for den nye investeringsforening var, at sparekasserne ønskede at tilbyde deres kunder et alternativ til deres egne opsparingsprodukter – især produkter, der var målrettet mere langsigtet opsparing.