Appetit på risikofyldte aktiver i april – dog anført af defensive sektorer

Den overordnede tendens i finansmarkedet i april var fornyet appetit på risikofyldte aktiver. Globale aktier steg med 1,4% ifølge MSCI ACWI i lokalvaluta. MSCI ACWI var uændret i april opgjort i DKK. De generelt højere aktieindeks var imidlertid ført an af defensive frem for cykliske sektorer. I den øvre ende af afkastspektret lå Consumer Staples/Health Care. I den nedre ende af afkastspektret lå Semiconductors/Consumer Discretionaries. MSCI World Defensives gav et afkast i april på 3,7% mod et afkast på MSCI World Cyclicals på 1,0%.

Læs hele månedskommentaren - klik her

Relaterede Artikler

Aktuelt | 4 min

Sådan mindsker du skatten ved aktiesalg

Tænk, hvis du i 2003 havde købt aktier for 20.000 kr. i Novo Nordisk, så ville de i dag være vokset til hele 1.607.000 kr. Men inden du evt. realiserer gevinsten, skal du tænke på skatten ved aktiesalg. For det er ikke uden betydning for, hvor meget du i sidste ende får ud i hånden.
Aktuelt | 2 min

Sparinvest siger farvel til 483 olie, - gas- og kulselskaber

Sparinvest er klar med en ny politik for fossile brændsler, der blandt andet inkluderer en opdatering af den eksisterende investeringspolitik. Det betyder, at Sparinvest frasælger 60 olie-, gas- og kulselskaber, der bidrager til produktion af fossile brændsler. Vi ekskluderer samtidig 483 selskaber fra vores investeringsunivers. Det sker, fordi Sparinvest har forpligtet sig til at følge Parisaftalen og nå målsætningen om, at investeringerne skal være klimaneutrale i 2050.
Aktuelt | 5 min

Så dyrt er det at gå tidligere på pension

Drømmer du om at trække dig fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen? Så er du ikke alene. Men hvad kræver det at gøre drømmen til virkelighed?