Hjælp til skatten på investeringer

Når du investerer som privatperson, er der forskellige skatteregler og opgørelsesmetoder for tab og gevinst af investering afhængig af fx dine personlige forhold, hvad du investerer i, og hvor gammel du er.

Se de opdaterede skatteregler i forbindelse med investeringer, som gælder fra indkomståret 2023.

Hjælp til skatten 

Tidspunktet for indsendelse af oplysninger til Skattestyrelsen nærmer sig. Ligesom i tidligere indkomstår vil du som privatperson ikke modtage den traditionelle selvangivelse. Det betyder, at de fleste kun vil modtage en årsopgørelse. Du modtager den via din skattemappe på www.tastselv.skat.dk.

Hvis du allerede har indtastet dine oplysninger via TastSelv Borger, vil du også automatisk modtage en årsopgørelse. Hvis du vil vide mere om, hvor og hvordan gevinster og tab bliver behandlet, kan du læse mere om det i vores guide til årsopgørelsen 2022.

Guide til årsopgørelsen 2022

 

Relaterede Artikler

Aktuelt | 4 min

Sådan mindsker du skatten ved aktiesalg

Tænk, hvis du i 2003 havde købt aktier for 20.000 kr. i Novo Nordisk, så ville de i dag være vokset til hele 1.607.000 kr. Men inden du evt. realiserer gevinsten, skal du tænke på skatten ved aktiesalg. For det er ikke uden betydning for, hvor meget du i sidste ende får ud i hånden.
Aktuelt | 2 min

Sparinvest siger farvel til 483 olie, - gas- og kulselskaber

Sparinvest er klar med en ny politik for fossile brændsler, der blandt andet inkluderer en opdatering af den eksisterende investeringspolitik. Det betyder, at Sparinvest frasælger 60 olie-, gas- og kulselskaber, der bidrager til produktion af fossile brændsler. Vi ekskluderer samtidig 483 selskaber fra vores investeringsunivers. Det sker, fordi Sparinvest har forpligtet sig til at følge Parisaftalen og nå målsætningen om, at investeringerne skal være klimaneutrale i 2050.
Aktuelt | 5 min

Så dyrt er det at gå tidligere på pension

Drømmer du om at trække dig fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen? Så er du ikke alene. Men hvad kræver det at gøre drømmen til virkelighed?