Sparindex Europa Growth vinder ’Bedst i test’

De fleste kender Forbrugerrådet Tænk som forbrugernes vagthund, når det gælder køb af plæneklippere eller vaskemaskiner. Men medlemsforeningen udgiver også magasinet Tænk Penge, hvor fx lån, forsikringer og også investeringsforeninger bliver testet.

Sparindex har vundet flere ’Bedst i test’ igennem de seneste år, og 2022 er ingen undtagelse. Denne gang er det Sparindex Europa Growth KL, der løber med hæderen og ligger allerøverst blandt 21 investeringsfonde og tre ETF’er (Exchange Traded Funds), der alle investerer i europæiske aktier.

 

Priser

2022: Sparindex Europa Growth

2021: Sparindex DJSI (december)

2021: Sparindex Europa Growth (maj)

2020: Sparindex Globale Aktier Min. Risiko

2019: sparindex.dk (bedste investeringsrobot)

 

I kontrast til 2021 har 2022 indtil videre været trist rent afkastmæssigt, og alle Sparindex’ aktie-fonde er i minus år til dato. Årsagerne er velkendte, og vi må desværre konstatere, at usikkerheden indtil videre har bidt sig fast i de finansielle markeder. Selv om negative afkast aldrig kan være positivt, så kan vi dog trøste os lidt med, at Sparindex Europa Growth KL relativt set gør det godt i forhold til konkurrenterne.

”Sparinvest INDEX Europa Growth KL (Sparindex Europa Growth KL red.) er en investeringsforening med fokus på vækstaktier. At den klarer sig så godt, viser, at vi har været inde i en periode, som har været fordelagtig for vækstaktier, men man skal være opmærksom på, at fondens strategi derfor ikke er lige så robust som en fond, der investerer bredt i alle former for virksomheder,” siger testansvarlig hos TÆNK, David Reinhardt.

”En anden grund til, at Sparinvest klarer sig godt i testen, er, at fonden har forholdsvis lave omkostninger på 0,49% i årlige omkostninger i % (ÅOP),” siger David Reinhardt.

Sparinvest INDEX Europa Growth KL får herudover bedømmelsen ’god’ i parameteret bæredygtighed. Kun én anden investeringsforening får bedømmelsen ’god’ i dette parameter, og denne kommer helt nede på en 22.-plads i testen.

”Testens resultat viser, at der ikke er noget modsætningsforhold mellem et godt afkast og et godt resultat i bæredygtighed, men et godt resultat i bæredygtighed er på den anden side heller ikke nogen garanti for et godt afkast,” siger David Reinhardt.

Sparindex Europa Growth KL

Sparindex Europa Growth KL er en passiv fond med forholdsvis lave omkostninger, testens bedste risikojusterede afkast og mest fokus på bæredygtighed. Derfor tildeles den ifølge Tænk ’Bedst i test’. Fondens fokus er på vækstaktier.

Afkastudviklingen i Sparindex Europa Growth KL de seneste fem år

afkastudv_spx-europa-growth_5aar.png

Relaterede Artikler

Aktuelt | 1 min

Høje afkast på såvel risikofrie som risikofyldte aktiver i juli

Der var høje afkast på stort set alle finansielle aktivklasser i juli. Udviklingen indtraf i kølvandet på de rentefald i USA og Europa, som startede i midten af juni, og som fortsatte i juli. I finansmarkedet blev denne udvikling formentlig opfattet som et omvendt rentestød, der dermed kunne lempe en smule på de stramninger i de såkaldte finansielle omgivelser, som ellers har gjort sig gældende i 2022.
Aktuelt | 1 min

Udbredt ordrevakuum og generelt tab af økonomisk momentum i juni

Nøgletal tyder på et udpræget tab af vækstmomentum i OECD-området i løbet af juni. Det kan aflæses i ordrekomponenterne i de nyligt offentliggjorte erhvervstillidsindikatorer. Ordreindeks for både USA, EU og Japan faldt under indeks 50 i juni ifølge data fra S&P Global. Udviklingen blev efterfølgende bekræftet af ISM-data fra USA.
Aktuelt | 4 min

Urolig periode forude

Normalt er sommer lig med lav aktivitet og stabile finansmarkeder, men i år forventer vi en mere urolig periode på grund af inflation, renteforhøjelser og frygten for en recession.