Kun ni ”mørkegrønne” investeringsfonde – fem af dem er fra Sparinvest – FinansWatch

Ny regulering skal skubbe investeringsfonde i en mere bæredygtig retning. Af alle de 1.078 børsnoterede danske investeringsfonde er der kun ni, der kalder sig "mørkegrønne." Det skriver nyhedsmediet FinansWatch.

Privatinvestorer må mange steder gå forgæves, hvis de ønsker at investere i ”mørkegrønne” fonde med bæredygtighed som et decideret mål i investeringsstrategien, skriver FinansWatch. Det viser en gennemgang af de danske investeringsfonde, som FinansWatch har lavet på baggrund af data fra analysehuset Morningstar.

Formuepleje, Nordea, Nykredit og Wealth Invest udbyder hver især én mørkegrøn fond, mens Sparinvest, der er delvist ejet af Nykredit, udbyder fem, skriver FinansWatch.

De mest bæredygtige produkter bliver kaldt "mørkegrønne" eller "fuldt bæredygtige," og de skal efterleve de skrappe oplysningsforpligtelser, der findes i Disclosure-forordningens Artikel 9. Derfor kaldes de også Artikel 9-produkter. Disse produkter kendetegnes ved, at de har bæredygtighed som mål, skriver FinansWatch.

Finans Danmark: Usikkerhed holder forvaltere tilbage
”Det billede vi ser i Danmark med relativt få mørkegrønne Artikel 9-produkter i forhold til lysegrønne Artikel 8-produkter, ser vi også i resten af Europa,” siger Birgitte Søgaard Holm, der er direktør for Investering & Opsparing i Finans Danmark, til Finanswatch.

En del af forklaringen skyldes usikkerheden ved udformningen af den grønne regulering, som indtil videre får mange forvaltere til at holde sig tilbage.

”Det er altid svært at implementere ny regulering, og vi ser frem til, at myndighederne vil præcisere definitionerne i disclosure-forordningen. Vi mener, at vores artikel 9-fonde er kategoriseret i tråd med disclosure-forordningens bogstav og anbefalinger fra Finanstilsynet, fordi fondene har tydelige målsætninger for bæredygtighed, bl.a. at investere i overensstemmelse med Paris-aftalens mål om CO2-reduktion,” siger Søren Larsen, Head of ESG i Nykredit, til Finanswatch.

Du kan læse artiklen i FinansWatch her (kræver muligvis abonnement)

 


Læs mere om bæredygtig investering og kategorisering af fonde i Sparinvest

Bæredygtige investeringer – find vej i de tre nye kategorier 

Relaterede Artikler

Aktuelt | 2 min

Sparindex-fonde skifter navn og strategi, tre nye Sparindex-fonde lanceres

Sparindex-fondene Nye Obligationsmarkeder (udbyttebetalende), Nye Obligationsmarkeder Akk. (akkumu-lerende) og Nye Obligationsmarkeder Akk. – KL W skifter navn og skal fremadrettet udelukkende investere i et bredt udsnit af statsobligationer fra udviklingslande i lokal valuta, hvorfor fondene samtidig skifter stra-tegi og benchmark. Fondene vil fremover hedde INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta, INDEX Emer-ging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL A og INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL W. De tre fonde forbliver i Værdipapirfonden Sparindex.
Aktuelt | 3 min

40 år med global aktiehandel i Danmark – og Sparinvest var med fra begyndelsen

I år er det 40 år siden, at danske investorer fik mulighed for at investere i udenlandske aktier. Hvad fik det af betydning? Hvilke aktier gav de største afkast i 1984? Og hvordan handlede man egentlig aktier før internettet? Sparinvest skruer for en stund tiden tilbage til 1984.
Investorinfo | 1 min

Planlagte suspensioner på grund af lokale børslukkedage den 1. maj 2024

På grund af lokale børslukkedage i de underliggende markeder vil følgende afdelinger under Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparindex og Sparinvest SICAV være suspenderet den 1. maj 2024: