Kun ni ”mørkegrønne” investeringsfonde – fem af dem er fra Sparinvest – FinansWatch

Ny regulering skal skubbe investeringsfonde i en mere bæredygtig retning. Af alle de 1.078 børsnoterede danske investeringsfonde er der kun ni, der kalder sig "mørkegrønne." Det skriver nyhedsmediet FinansWatch.

Privatinvestorer må mange steder gå forgæves, hvis de ønsker at investere i ”mørkegrønne” fonde med bæredygtighed som et decideret mål i investeringsstrategien, skriver FinansWatch. Det viser en gennemgang af de danske investeringsfonde, som FinansWatch har lavet på baggrund af data fra analysehuset Morningstar.

Formuepleje, Nordea, Nykredit og Wealth Invest udbyder hver især én mørkegrøn fond, mens Sparinvest, der er delvist ejet af Nykredit, udbyder fem, skriver FinansWatch.

De mest bæredygtige produkter bliver kaldt "mørkegrønne" eller "fuldt bæredygtige," og de skal efterleve de skrappe oplysningsforpligtelser, der findes i Disclosure-forordningens Artikel 9. Derfor kaldes de også Artikel 9-produkter. Disse produkter kendetegnes ved, at de har bæredygtighed som mål, skriver FinansWatch.

Finans Danmark: Usikkerhed holder forvaltere tilbage
”Det billede vi ser i Danmark med relativt få mørkegrønne Artikel 9-produkter i forhold til lysegrønne Artikel 8-produkter, ser vi også i resten af Europa,” siger Birgitte Søgaard Holm, der er direktør for Investering & Opsparing i Finans Danmark, til Finanswatch.

En del af forklaringen skyldes usikkerheden ved udformningen af den grønne regulering, som indtil videre får mange forvaltere til at holde sig tilbage.

”Det er altid svært at implementere ny regulering, og vi ser frem til, at myndighederne vil præcisere definitionerne i disclosure-forordningen. Vi mener, at vores artikel 9-fonde er kategoriseret i tråd med disclosure-forordningens bogstav og anbefalinger fra Finanstilsynet, fordi fondene har tydelige målsætninger for bæredygtighed, bl.a. at investere i overensstemmelse med Paris-aftalens mål om CO2-reduktion,” siger Søren Larsen, Head of ESG i Nykredit, til Finanswatch.

Du kan læse artiklen i FinansWatch her (kræver muligvis abonnement)

 


Læs mere om bæredygtig investering og kategorisering af fonde i Sparinvest

Bæredygtige investeringer – find vej i de tre nye kategorier 

kategorisering-baeredygtig-investering.pdf 

Relaterede Artikler

Aktuelt | 1 min

Sparinvest lancerer endnu en svanemærket aktiefond

Sparinvest lancerer nu en ny Value-fond med et særligt bæredygtigt fokus, Sparinvest Bæredygtige Value Aktier, der er blevet certificeret med Nordens officielle miljømærke, Svanemærket.
Aktuelt | 1 min

Dato for børsnotering af Mix Rente og Mix Maksimum på plads

Datoen for 1. handelsdag på Nasdaq Copenhagen er nu på plads, og det bliver den 17. september 2021 for de sidste skud på Mix-familie-stammen – Mix Rente og Mix Maksimum.
Aktuelt | 3 min

Sparinvest inkluderer nu alternative aktiver i ’Mix’ og ’Puljer’

Investeringer i alternative aktivklasser som infrastruktur og ’private equity’ bliver nu en del af Sparinvests blandede Mix-fonde og -puljer. Med disse investeringer giver Sparinvest private investorer mulighed for at investere i den attraktive aktivklasse, som ellers har været forbeholdt professionelle investorer som pensionskasser og forsikringsselskaber.