Morningstar Fund Awards 2023: Nykredit/Sparinvest kåret som Danmarks bedste fondshus til aktier og obligationer

Sparinvest og Nykredit er kåret som bedst i Danmark i tre ud af otte kategorier i en prisoverrækkelse, som uafhængige Morningstar står bag. Kåringerne inkluderer bl.a. hovedprisen ’Bedste fondshus til Aktier og Obligationer’.

Den fælles investeringsafdeling i Nykredit og Sparinvest er bedst i Danmark til aktier og obligationer. Sådan lyder det fra det uafhængige analyseinstitut Morningstar, som i sin årlige vurdering af danske investeringsforeninger og porteføljeforvaltere har valgt at kåre Sparinvest og Nykredit som bedst i Danmark i tre ud af i alt otte kategorier.

Adm. direktør i Sparinvest, Jørgen Søgaard-Andersen, glæder sig over kåringerne, som kommer efter et svært investeringsår:

”Jeg er meget stolt af, at Sparinvest og Nykredit vinder tre ud af otte priser hos Morningstar. Heraf hele to ud af de tre hovedpriser. Kåringerne er en klar anerkendelse af den fælles stærke investeringsplatform, som Nykredit og Sparinvest råder over. Tillykke til investorerne og vores samarbejdspartnere,” siger adm. direktør i Sparinvest, Jørgen Søgaard-Andersen.

 

Både aktier og obligationer

Kåringerne inkluderer priserne for ’Bedst til Aktier og Obligationer' og ’Bedst til Aktier’ samt ’Bedste globale aktiefond’, som gives til den bæredygtige fond Sparinvest INDEX DJSI World KL.

Det er sjette år i træk, at investeringsafdelingen i Nykredit og Sparinvest er blandt vinderne af hovedkategorierne til Morningstar Awards og derudover løber med priser i flest kategorier.

Jørgen Søgaard-Andersen er glad for, at kåringerne dækker både aktier og obligationer:

”Kåringerne er en stor anerkendelse af vores arbejde inden for både aktier og obligationer, som er blandt kernekompetencerne i Sparinvest og Nykredit,” siger Jørgen Søgaard-Andersen.

 

En vigtig anerkendelse

Morningstar har lavet bedømmelsen på baggrund af afkast over et, tre og fem år, justeret for den risiko, den pågældende investering indebærer.
Morningstar skriver således på sin hjemmeside, at bedømmelseskriterierne ”skal sikre, at vinderprisen går til fonde, som har leveret stærke etårs-resultater, men samtidig har bevist evnen til at levere konkurrencedygtige resultater på længere sigt uden unødige risici”.

”Det er deres grundige analytiske tilgang og fokus på gode langsigtede afkast, der gør, at Morningstars kåringer hører til blandt de helt tunge. Vi er selvsagt beærede over igen at modtage priser fra Morningstar,” siger Jørgen Søgaard-Andersen.

Om Sparinvest og Nykredit

Som datterselskab i Nykredit-koncernen samarbejder Sparinvest og Nykredit med en lang række pengeinstitutter over hele landet om at give de bedste produkter og rådgivning inden for formue og investering, ligesom de leverer kapitalforvaltning til professionelle investorer. Tilsammen har Nykredit og Sparinvest stor ekspertise, mange års erfaring og en bred palette af investeringsløsninger. 

Nykredit ejer 75 pct. af Sparinvest, mens de resterende 25 pct. ejes af danske pengeinstitutter og forsikringsselskaber.

Læs mere om Nykredit på nykredit.dk.

Dette er markedsføringskommunikation. Der henvises til prospektet for  Investeringsforeningen Sparinvest og PRIIP KID, før der træffes endelige investeringsbeslutninger. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidige afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab, blandt andet som følge af markeds- og valutaudsving. Eventuelle præsenterede fremtidsscenarier er et skøn over den fremtidige performance baseret på dokumentation fra tidligere performance om, hvordan værdien af denne investering/aktuelle markedsforhold varierer og er således ikke en nøjagtig indikator for den fremtidige performance. Det, du får, vil variere afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, og hvor længe du beholder investeringen/produktet. Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer. Information om ESG og/eller bæredygtighedsrelaterede aspekter ved investeringen i den promoverede fond kan findes i prospektet. Læs om Sparinvests tilgang til ESG og bæredygtighed her https://www.sparinvest.dk/baeredygtig-investering.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 3 min

40 år med global aktiehandel i Danmark – og Sparinvest var med fra begyndelsen

I år er det 40 år siden, at danske investorer fik mulighed for at investere i udenlandske aktier. Hvad fik det af betydning? Hvilke aktier gav de største afkast i 1984? Og hvordan handlede man egentlig aktier før internettet? Sparinvest skruer for en stund tiden tilbage til 1984.
Aktuelt | 1 min

Sparinvest vinder europæisk hovedpris ved Lipper Fund Awards

Sparinvest hædres igen i år internationalt med tildelingen af to Lipper Fund Awards, hvoraf den ene er en hovedpris. Priserne er en anerkendelse af Sparinvests evne til at skabe langsigtede og risikojusterede afkast de seneste tre år i forhold til konkurrenter.
Aktuelt | 5 min

Hvad er fordelene ved en investeringsforening?

Over 800.000 danskere investerer i dag via en investeringsforening, og måske overvejer du også denne mulighed? Her får du Investeringsspecialist Mette Harbo Bossows forklaring på fordelene ved at lade en investeringsforening hjælpe med dine investeringer.