Aktiechef: Bankkrise men ikke finanskrise

Utryghed om situationen i storbanken Credit Suisse blev mod slutningen af sidste uge så slem, at staten henover weekenden måtte træde til for at undgå et kollaps. Det resulterede i, at UBS – med diverse garantier fra staten samt likviditet fra centralbanken - overtog Credit Suisse. Kollapset og den efterfølgende redning af den schweiziske storbank Credit Suisse har fyldt meget i mediebilledet de seneste dage. Credits Suisses fald kommer på ryggen af problemerne for to regionale, amerikanske banker i sidste uge, og udviklingen har skabt dønninger på de finansielle markeder verden over.

Hør aktiechef Morten Gregersen give en opdatering på markedssituationen her.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 4 min

Sådan bliver det danske aktieår 2024

Hvordan endte det danske aktieår 2023? Og hvad er forventningerne til 2024? Chefporteføljemanager Hans Kjær analyserer i denne video året, der gik, og hvad du som investor kan forvente af det danske aktiemarked i 2024.
Aktuelt | 5 min

10 ting du skal vide om udbytter

Hvis du har fået udbetalt udbytter fra en investeringsforening, skal du skal tage stilling til, om du vil geninvestere dem. Her får du de 10 mest stillede spørgsmål om udbytter:
Aktuelt | 3 min

Aktiesparekonto: god idé at indbetale efter skattetræk

På en aktiesparekonto trækkes skatten den 15. februar 2024, og du må gerne indbetale et beløb svarende til skattebetalingen, uanset om du har nået indbetalingsloftet eller ej. Læs her, hvorfor formueekspert Jeanette Kølbek anbefaler at gøre dette.