Aktiechef: Bankkrise men ikke finanskrise

Utryghed om situationen i storbanken Credit Suisse blev mod slutningen af sidste uge så slem, at staten henover weekenden måtte træde til for at undgå et kollaps. Det resulterede i, at UBS – med diverse garantier fra staten samt likviditet fra centralbanken - overtog Credit Suisse. Kollapset og den efterfølgende redning af den schweiziske storbank Credit Suisse har fyldt meget i mediebilledet de seneste dage. Credits Suisses fald kommer på ryggen af problemerne for to regionale, amerikanske banker i sidste uge, og udviklingen har skabt dønninger på de finansielle markeder verden over.

Hør aktiechef Morten Gregersen give en opdatering på markedssituationen her.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 4 min

Værd at vide om Aktiesparekontoen

Ca. 300.000 danskere har i skrivende stund en Aktiesparekonto, hvis indskudsloft i 2023 er på 106.600 kroner. Frem mod 2026 vil loftet dog stige i tre trin til 135.000 kr. Læs med her om, hvad der er værd at vide om Aktiesparekontoen.
Aktuelt | 2 min

Appetit på risikofyldte aktiver i april – dog anført af defensive sektorer

Den overordnede tendens i finansmarkedet i april var fornyet appetit på risikofyldte aktiver. Globale aktier steg med 1,4% ifølge MSCI ACWI i lokalvaluta. MSCI ACWI var uændret i april opgjort i DKK. De generelt højere aktieindeks var imidlertid ført an af defensive frem for cykliske sektorer. I den øvre ende af afkastspektret lå Consumer Staples/Health Care. I den nedre ende af afkastspektret lå Semiconductors/Consumer Discretionaries. MSCI World Defensives gav et afkast i april på 3,7% mod et afkast på MSCI World Cyclicals på 1,0%.
Aktuelt | 5 min

Danske økonomi undgår formentlig en recession

De seneste par måneder har dansk økonomi overrasket positivt og kan måske helt undgå en recession. Det skyldes i høj grad en stærk dansk eksport og en spirende optimisme i erhvervstilliden på de største eksportmarkeder. Cheføkonom Palle Sørensen zoomer ind på dansk økonomi.