Aktiechef: Bankkrise men ikke finanskrise

Utryghed om situationen i storbanken Credit Suisse blev mod slutningen af sidste uge så slem, at staten henover weekenden måtte træde til for at undgå et kollaps. Det resulterede i, at UBS – med diverse garantier fra staten samt likviditet fra centralbanken - overtog Credit Suisse. Kollapset og den efterfølgende redning af den schweiziske storbank Credit Suisse har fyldt meget i mediebilledet de seneste dage. Credits Suisses fald kommer på ryggen af problemerne for to regionale, amerikanske banker i sidste uge, og udviklingen har skabt dønninger på de finansielle markeder verden over.

Hør aktiechef Morten Gregersen give en opdatering på markedssituationen her.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 4 min

Sådan bliver det danske aktieår 2024

Hvordan endte det danske aktieår 2023? Og hvad er forventningerne til 2024? Chefporteføljemanager Hans Kjær analyserer i denne video året, der gik, og hvad du som investor kan forvente af det danske aktiemarked i 2024.
Aktuelt | 3 min

40 år med global aktiehandel i Danmark – og Sparinvest var med fra begyndelsen

I år er det 40 år siden, at danske investorer fik mulighed for at investere i udenlandske aktier. Hvad fik det af betydning? Hvilke aktier gav de største afkast i 1984? Og hvordan handlede man egentlig aktier før internettet? Sparinvest skruer for en stund tiden tilbage til 1984.
Aktuelt | 1 min

Sparinvest vinder europæisk hovedpris ved Lipper Fund Awards

Sparinvest hædres igen i år internationalt med tildelingen af to Lipper Fund Awards, hvoraf den ene er en hovedpris. Priserne er en anerkendelse af Sparinvests evne til at skabe langsigtede og risikojusterede afkast de seneste tre år i forhold til konkurrenter.