Året der gik: Et år, investorer gerne vil glemme

Investorer har ikke haft meget at råbe hurra for i 2022: Tårnhøj inflation, stigende energipriser og talrige rentestigninger fra centralbankerne gjorde det stort set umuligt at finde et sikkert sted at placere sine penge. Chefstrateg Klaus Dalsgaard ser tilbage på et hårdt år for investorerne og frem mod det, der alt i alt ser ud til at blive lysere tider.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 7 min

Aktiechef: Bankkrise men ikke finanskrise

Utryghed om situationen i storbanken Credit Suisse blev mod slutningen af sidste uge så slem, at staten henover weekenden måtte træde til for at undgå et kollaps. Det resulterede i, at UBS – med diverse garantier fra staten samt likviditet fra centralbanken - overtog Credit Suisse. Kollapset og den efterfølgende redning af den schweiziske storbank Credit Suisse har fyldt meget i mediebilledet de seneste dage. Credits Suisses fald kommer på ryggen af problemerne for to regionale, amerikanske banker i sidste uge, og udviklingen har skabt dønninger på de finansielle markeder verden over.
Aktuelt | 4 min

Stigende interesse for alternative investeringer

Interessen for såkaldte alternative investeringer er kraftigt stigende oven på usikre tider på aktiemarkedet og kraftige rentestigninger. Det fortæller Head of Alternative Investments, Henrik Nøhr Poulsen.
Aktuelt | 2 min

Bankkollaps i USA: Banksystemet under pres, men ikke truet

Silicon Valley Bank blev fredag den 10. marts overtaget af de amerikanske tilsynsmyndigheder, efter at banken over få dage var blevet sendt helt i knæ. Det gav fald i både amerikanske og europæiske bankaktier. Chefstrateg Frederik Engholm forklarer situationen, og hvad det betyder for vores forventninger.