Få udbyttet fra dine investeringer udbetalt i form af flere investeringsbeviser og spar kurtage til geninvestering

Sparinvest tilbyder, at du kan få udbyttet fra dine investeringer udbetalt i form af flere investeringsbeviser, også kaldet ”stock dividend”.

Denne mulighed er særligt interessant, hvis du alligevel planlægger at geninvestere pengene. Med stock dividend geninvesterer du automatisk beløbet.

De udbyttebeviser, du får tildelt, svarer til nettoudbyttet. Har du et restudbytte, der er for lille til at blive udbetalt som et investeringsbevis, vil det blive indsat på din konto.

Skattemæssigt betragtes de nye investeringsbeviser som erhvervet til kursen på investeringsbeviset på udbyttedatoen.

Der er ikke kurtage forbundet med stock dividend, og du kan når som helst ændre din beslutning, således at du atter får dit udbytte kontant. Du kan vælge at modtage udbyttebeviser fra alle investeringsbeviserne i dit depot, eller du kan vælge at modtage udbyttebeviser fra enkelte afdelinger i depotet.

De fleste danske pengeinstitutter understøtter denne mulighed, så spørg i dit pengeinstitut, om du har mulighed for automatisk geninvestering, og hvad det evt. koster.

Blanket til tilmelding af automatisk geninvestering kan hentes her

Relaterede Artikler

Aktuelt | 2 min

Bankkollaps i USA: Banksystemet under pres, men ikke truet

Silicon Valley Bank blev fredag den 10. marts overtaget af de amerikanske tilsynsmyndigheder, efter at banken over få dage var blevet sendt helt i knæ. Det gav fald i både amerikanske og europæiske bankaktier. Chefstrateg Frederik Engholm forklarer situationen, og hvad det betyder for vores forventninger.
Aktuelt | 2 min

Hvordan er det med skatten på blandede fonde?

Når du investerer i blandede fonde, dvs. fonde, der både investerer i aktier og obligationer, er der nogle skatteregler, du skal være opmærksom på.
Aktuelt | 2 min

Sparindex-fond kåret af Morningstar Fund Award 2023 igen

Den bæredygtige fond, Sparindex DJSI World, står igen øverst på sejrsskamlen, når Morningstar uddeler Morningstar Fund Award 2023. Morningstar udnævner hvert år de bedste fonde i Danmark inden for en række kategorier, de vurderer er særligt interessante for danske investorer. Sparindex DJSI World-fonden vinder prisen i kategorien Bedste Globale Aktiefond.