Få udbyttet fra dine investeringer udbetalt i form af flere investeringsbeviser og spar kurtage til geninvestering

Sparinvest tilbyder, at du kan få udbyttet fra dine investeringer udbetalt i form af flere investeringsbeviser, også kaldet ”stock dividend”.

Denne mulighed er særligt interessant, hvis du alligevel planlægger at geninvestere pengene. Med stock dividend geninvesterer du automatisk beløbet.

De udbyttebeviser, du får tildelt, svarer til nettoudbyttet. Har du et restudbytte, der er for lille til at blive udbetalt som et investeringsbevis, vil det blive indsat på din konto.

Skattemæssigt betragtes de nye investeringsbeviser som erhvervet til kursen på investeringsbeviset på udbyttedatoen.

Der er ikke kurtage forbundet med stock dividend, og du kan når som helst ændre din beslutning, således at du atter får dit udbytte kontant. Du kan vælge at modtage udbyttebeviser fra alle investeringsbeviserne i dit depot, eller du kan vælge at modtage udbyttebeviser fra enkelte afdelinger i depotet.

De fleste danske pengeinstitutter understøtter denne mulighed, så spørg i dit pengeinstitut, om du har mulighed for automatisk geninvestering, og hvad det evt. koster.

Blanket til tilmelding af automatisk geninvestering kan hentes her

Relaterede Artikler

Aktuelt | 4 min

Tid til at investere, afvikle gæld eller lade pengene trække renter?

Renteniveauet er højere, end det har været i mange år. Derfor kan det være relevant at overveje, om du skal prioritere at nedbringe din gæld, og dermed spare låneudgifter, eller om du skal gøre noget andet med din opsparing. Formueekspert Jeanette Kølbek giver her gode råd til, hvordan du lige nu bedst placerer din opsparing.
Aktuelt | 4 min

Se hvor hurtigt du kan spare op til din første million

Hvis du fx sparer 2.500 kr. op hver måned, hvor lang tid går der mon så, før du har den første million? Få svaret her af formueekspert Jeanette Kølbæk.
Aktuelt | 4 min

Sådan mindsker du skatten ved aktiesalg

Tænk, hvis du i 2003 havde købt aktier for 20.000 kr. i Novo Nordisk, så ville de i dag være vokset til hele 1.607.000 kr. Men inden du evt. realiserer gevinsten, skal du tænke på skatten ved aktiesalg. For det er ikke uden betydning for, hvor meget du i sidste ende får ud i hånden.