Fasthold din investeringsstrategi

Uro på de finansielle markeder giver naturligvis panderynker og stiller en række spørgsmål. For med den tårnhøje inflation, rentestigninger og en buldrende energikrise bør man som investor så foretage sig noget?

Når værdien af ens investeringer falder i værdi over en periode, så er det naturligt at stille sig selv spørgsmålet, om man skal sælge sine investeringer og ’gå kontant’. Ikke mindst nu, hvor der ikke længere er negative renter.

Anbefalingen fra formueekspert Jeanette Kølbek er dog klar: ”Hold fast i den investeringsstrategi, du har lagt. Hvis du ’går kontant’ i en periode, risikerer du nemlig at gå glip af meget afkast.” Og det er der to årsager til:

  • Det kan være svært at finde det rette tidspunkt, hvor du igen skal købe
  • Historiske data fortæller, at der altid kommer en dramatisk modreaktion med kursstigninger på aktiemarkederne efter et stort kursfald. Og disse stigninger risikerer du at gå glip af, hvis du har forladt markedet. Men der er naturligvis ingen garanti for, hvordan det vil gå i fremtiden.

Kontakt din rådgiver, hvis du er i tvivl

Hvis du er i tvivl, om risikoen i din portefølje matcher din risikovillighed, så skal du naturligvis tage fat i din rådgiver, så I sammen kan genbesøge din risikoprofil og tidshorisont. Og hvis resultatet viser, at den nye risikoprofil matcher din allerede valgte strategi, er det vores klare anbefaling, at du skal fastholde din investeringer.

 

Dette indhold er alene udarbejdet til information og inspiration og skal derfor ikke betragtes som en konkret anbefaling om investering. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket, om en given investering passer til din investeringsprofil. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidig afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab.
Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 2 min

Sparindex-fonde skifter navn og strategi, tre nye Sparindex-fonde lanceres

Sparindex-fondene Nye Obligationsmarkeder (udbyttebetalende), Nye Obligationsmarkeder Akk. (akkumu-lerende) og Nye Obligationsmarkeder Akk. – KL W skifter navn og skal fremadrettet udelukkende investere i et bredt udsnit af statsobligationer fra udviklingslande i lokal valuta, hvorfor fondene samtidig skifter stra-tegi og benchmark. Fondene vil fremover hedde INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta, INDEX Emer-ging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL A og INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL W. De tre fonde forbliver i Værdipapirfonden Sparindex.
Aktuelt | 3 min

40 år med global aktiehandel i Danmark – og Sparinvest var med fra begyndelsen

I år er det 40 år siden, at danske investorer fik mulighed for at investere i udenlandske aktier. Hvad fik det af betydning? Hvilke aktier gav de største afkast i 1984? Og hvordan handlede man egentlig aktier før internettet? Sparinvest skruer for en stund tiden tilbage til 1984.
Investorinfo | 1 min

Planlagte suspensioner på grund af lokale børslukkedage den 1. maj 2024

På grund af lokale børslukkedage i de underliggende markeder vil følgende afdelinger under Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparindex og Sparinvest SICAV være suspenderet den 1. maj 2024: