Sparinvest slår 97% af konvertible-konkurrenter midt i inflationspanik – Bloomberg News

Sparinvests konvertible obligationer har slået de fleste af sine konkurrenter midt i en bølge af inflationsangst, skriver nyhedsbureauet Bloomberg News.

Stephan Bach, som forvalter Global Convertible Bond-fonden, har slået 97% af sammenlignelige fonde indtil videre i år ifølge data indsamlet af Bloomberg News.

I forbindelse med det seneste fald i vækstaktier siger Stephan Bach, at han har været i stand til at finde konvertible obligationer til "rimelige priser under kurs 100" på det sekundære marked og peger på investeringer i Spotify Technology SA og Beyond Meat Inc. som nylige eksempler på navne i fonden, der har klaret sig godt.

”Vi har været i stand til at købe konvertible obligationer med en effektiv rente på 2-3%, indtil de udløber, og med mulighed for et endnu højere afkast, hvis aktieprisen rebounder og stiger til et niveau over konverteringsprisen inden for de næste fem år”, siger Stephan Bach til Bloomberg News.

Da pandemien var på sit værste sidste forår, købte Bach op i billige selskaber, der havde fordel af covid-19-nedlukningen, bl.a. online-selskabet Shop Apotheke Europe NV, latexhandskeproducenten Top Glove Corp BHD og andre selskaber inden for onlineuddannelse, shopping og madlevering.

Siden november har porteføljen haft ”en del medvind”. Med 230 mio. euro under forvaltning har porteføljen leveret et afkast på 30% det seneste år og 6,6% år til dato.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 2 min

Sparindex-fonde skifter navn og strategi, tre nye Sparindex-fonde lanceres

Sparindex-fondene Nye Obligationsmarkeder (udbyttebetalende), Nye Obligationsmarkeder Akk. (akkumu-lerende) og Nye Obligationsmarkeder Akk. – KL W skifter navn og skal fremadrettet udelukkende investere i et bredt udsnit af statsobligationer fra udviklingslande i lokal valuta, hvorfor fondene samtidig skifter stra-tegi og benchmark. Fondene vil fremover hedde INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta, INDEX Emer-ging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL A og INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL W. De tre fonde forbliver i Værdipapirfonden Sparindex.
Aktuelt | 3 min

40 år med global aktiehandel i Danmark – og Sparinvest var med fra begyndelsen

I år er det 40 år siden, at danske investorer fik mulighed for at investere i udenlandske aktier. Hvad fik det af betydning? Hvilke aktier gav de største afkast i 1984? Og hvordan handlede man egentlig aktier før internettet? Sparinvest skruer for en stund tiden tilbage til 1984.
Investorinfo | 1 min

Planlagte suspensioner på grund af lokale børslukkedage den 1. maj 2024

På grund af lokale børslukkedage i de underliggende markeder vil følgende afdelinger under Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparindex og Sparinvest SICAV være suspenderet den 1. maj 2024: