Sparinvest slår 97% af konvertible-konkurrenter midt i inflationspanik – Bloomberg News

Sparinvests konvertible obligationer har slået de fleste af sine konkurrenter midt i en bølge af inflationsangst, skriver nyhedsbureauet Bloomberg News.

Stephan Bach, som forvalter Global Convertible Bond-fonden, har slået 97% af sammenlignelige fonde indtil videre i år ifølge data indsamlet af Bloomberg News.

I forbindelse med det seneste fald i vækstaktier siger Stephan Bach, at han har været i stand til at finde konvertible obligationer til "rimelige priser under kurs 100" på det sekundære marked og peger på investeringer i Spotify Technology SA og Beyond Meat Inc. som nylige eksempler på navne i fonden, der har klaret sig godt.

”Vi har været i stand til at købe konvertible obligationer med en effektiv rente på 2-3%, indtil de udløber, og med mulighed for et endnu højere afkast, hvis aktieprisen rebounder og stiger til et niveau over konverteringsprisen inden for de næste fem år”, siger Stephan Bach til Bloomberg News.

Da pandemien var på sit værste sidste forår, købte Bach op i billige selskaber, der havde fordel af covid-19-nedlukningen, bl.a. online-selskabet Shop Apotheke Europe NV, latexhandskeproducenten Top Glove Corp BHD og andre selskaber inden for onlineuddannelse, shopping og madlevering.

Siden november har porteføljen haft ”en del medvind”. Med 230 mio. euro under forvaltning har porteføljen leveret et afkast på 30% det seneste år og 6,6% år til dato.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 1 min

Risikofyldte aktiver steg i juni samtidig med kurvefladning og sektorrotation

Udviklingen i finansmarkedet i juni var kendetegnet ved positive afkast på risikofyldte aktiver kombineret med en fladere rentekurve som følge af højere korte statsrenter og lavere lange statsrenter.
Aktuelt | 3 min

Kun ni ”mørkegrønne” investeringsfonde – fem af dem er fra Sparinvest – FinansWatch

Ny regulering skal skubbe investeringsfonde i en mere bæredygtig retning. Af alle de 1.078 børsnoterede danske investeringsfonde er der kun ni, der kalder sig "mørkegrønne." Det skriver nyhedsmediet FinansWatch.
Aktuelt | 3 min

Bæredygtige investeringer – find vej i de tre nye kategorier

Der er kommet et nyt og fælles bæredygtigheds-regelsæt, der kategoriserer investeringsforeningerne. Der er tale om nye EU-regler – den såkaldte disclosure-forordning – der skal gøre det nemmere at investere sine penge bæredygtigt.