Sparinvest bidrog med halvdelen af inflow og investeringsafkast i Nykredit WM i 1.kvartal

Det er ca. to år siden, at Nykredit købte aktiemajoriteten i Sparinvest, og efter et konsolideringsår er vi nu for alvor begyndt at høste frugterne af samarbejdet. I første kvartal 2021 tegnede Sparinvest sig for halvdelen af netto-inflowet i Nykredit Wealth Management (WM) såvel som for omkring halvdelen af kvartalsafkastet.

”Jeg er stolt over, at Sparinvest i første kvartal af året markerer sig så flot, og at det sker kun to år efter sammenlægningen ”, siger adm. direktør i Sparinvest, Jørgen Søgaard-Andersen.

Nykredit og Sparinvests kunder skød i alt 14,7 mia. kr. ind i investeringsforeninger i første kvartal af året, og ca. halvdelen (7,8 mia. kr.) kom altså fra Sparinvest. Heraf bidrog Sparinvests partner-pengeinstitutter med hele 3,6 mia. kr. i første kvartal.

"Hvor vi virkelig har vundet frem i første kvartal er på både institutionelle kunder samt vores partner-pengeinstitutter, herunder egenbeholdningen, og vi ser stadig en god efterspørgsel. Derudover fortsætter interessen for vores passive aktiefonde med at stige,” siger Jørgen Søgaard-Andersen.
Sparinvest tilbyder en bred produkt-og servicepalette, som henvender sig til mange forskellige kundeønsker og -behov. Eksempelvis tilbyder vi såvel aktivt som passivt forvaltede fonde, rådgivning og forvaltning af pengeinstitutters egenbeholdning og løsninger til institutionelle kunder i ind- og udland. Dette er en af årsagerne til, at vi kan levere et stærkt inflow - som overgår egne forventninger.

Afkast drager fordel af Value-rotation

Value-strategien er fortsat en af Sparinvests kernestrategier, og denne aktiestrategi har været en væsentlig bidragsyder til førstekvartals samlede investeringsafkast. Nykredits samlede investeringsafkast til kunderne i 1. kvartal kom op på 7,3 mia. kr., og også her tegnede Sparinvest sig for ca. halvdelen.

"Det er meget interessant, fordi vores Value-strategier er en del af forklaringen på det gode afkast i første kvartal. Vi drager virkelig fordel af Value-rotationen. Netop Value-investeringsstilen var udfordret i 2020 men det har ændret sig markant i de seneste kvartaler. Vores globale Value-aktier har det seneste år givet et afkast på ca. 43 pct., mens sammenligningsgrundlaget har givet et afkast på ca. 26 pct. Dette markante merafkast er kommet vores partner-pengeinstitutters kunder til gode,” siger Jørgen Søgaard-Andersen.

Sparinvest tegnede sig ved udgangen af første kvartal 2021 for 122 mia. kr. af Nykredits samlede formue under forvaltning på 394 mia. kr.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 2 min

Sparindex-fonde skifter navn og strategi, tre nye Sparindex-fonde lanceres

Sparindex-fondene Nye Obligationsmarkeder (udbyttebetalende), Nye Obligationsmarkeder Akk. (akkumu-lerende) og Nye Obligationsmarkeder Akk. – KL W skifter navn og skal fremadrettet udelukkende investere i et bredt udsnit af statsobligationer fra udviklingslande i lokal valuta, hvorfor fondene samtidig skifter stra-tegi og benchmark. Fondene vil fremover hedde INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta, INDEX Emer-ging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL A og INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL W. De tre fonde forbliver i Værdipapirfonden Sparindex.
Aktuelt | 3 min

40 år med global aktiehandel i Danmark – og Sparinvest var med fra begyndelsen

I år er det 40 år siden, at danske investorer fik mulighed for at investere i udenlandske aktier. Hvad fik det af betydning? Hvilke aktier gav de største afkast i 1984? Og hvordan handlede man egentlig aktier før internettet? Sparinvest skruer for en stund tiden tilbage til 1984.
Investorinfo | 1 min

Planlagte suspensioner på grund af lokale børslukkedage den 1. maj 2024

På grund af lokale børslukkedage i de underliggende markeder vil følgende afdelinger under Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparindex og Sparinvest SICAV være suspenderet den 1. maj 2024: