Sparinvest sælger ejendomsinvesteringsselskab

13.10.2017
Sparinvest har indgået aftale med den tyske ejendomsgigant Patrizia Immobilien AG om salg af Sparinvest Property Investors (SPI), der har en samlet AUM på ca. 7,5 mia. kr. fordelt på fire ejendomsfonde.

Bestyrelsesformand i SPI og investeringsdirektør i Sparinvest, Jørgen Søgaard-Andersen, er tilfreds med salget, som han betragter som win-win, og han understreger, at købstilbuddet fra Patricia levede op til både krav om pris og en succesfuld videreførelse af SPI.

”Vi har været utrolig glade for udviklingen i Sparinvest Property Investors siden vi sammen med partnerne i selskabet etablerede det tilbage i 2005. Når vi alligevel har valgt at sælge, skyldes det, at Sparinvest derved endnu bedre kan fokusere på sin kerneforretning, der handler om at levere værdipapirbaserede investeringsløsninger til en bred gruppe af private og institutionelle investorer i ind- og udland,” siger Jørgen Søgaard-Andersen, der tilføjer, at Patrizia kan hjælpe med til at løfte SPI op på næste niveau.

”Vi har sammen med partnerne i SPI skabt et succesfuldt ejendomsinvesteringsselskab, som vi nu har bragt videre til en ny ejer, der kan give SPI en mere direkte adgang til internationale investorer. Det var en vigtig del af salgsprocessen, at vi ikke bare fik den rigtige pris, men også at vi sikrede den fortsatte vækst for SPI,” siger han.