Sparindex vinder to Morningstar-priser

17.03.2021
Hvert år uddeler det uafhængige analyseinstitut Morningstar otte priser, hvoraf Sparindex i år løber med hele to. Priserne bliver tildelt på baggrund af Sparindex-fondenes stærke risikojusterede afkast.

Prisuddelingen sker i skarp konkurrence med andre - både aktive og passive - investeringsfonde:

  • Sparindex OMX C25 vinder en Morningstar Fund Award i kategorien Bedst til Danske Aktier
  • Sparindex DJSI World vinder en Morningstar Fund Award i kategorien Bedst til Globale Aktier

Director of Indexed Investment i Sparindex, Mette Harbo Bossow, glæder sig over priserne:

”Vi er utrolig taknemmelige, særligt på investorernes vegne, for at modtage to Morningstar Awards. Investorerne i danske aktier, men også i INDEX OMX C25, har fået et helt fantastisk afkast. Ikke bare i år – men de sidste mange år, og der er mange investorer, der har fået del i det attraktive afkast. INDEX OMX C25 har oplevet en kundevækst på over 200% i 2020 – og vi er glade for, at vi har kunnet levere et konkurrencedygtigt afkast til dem,” siger Mette Harbo Bossow.

”’Bedst til danske aktier’ er en kategori, som i de sidste mange år er vundet af aktivt forvaltede fonde. Så det er en kategori, hvor konkurrencen er hård.”

Afkast Sparindex OMX C25 og Sparindex DJSI World

 
1 år  3 år ann. 5 år ann. 
 Sparindex OMX C25
 35,0% 15,2%  11,9%
 Sparindex DJSI World
 6,7%  10,6%  11,0%
Data pr. 31.12.202

Sparindex DJSI World er den første indeksfond i Danmark, der har et særligt fokus på bæredygtighed.

”Denne pris indikerer, at man ikke nødvendigvis går på kompromis med afkastet, når man investerer bæredygtigt”, siger Mette Harbo Bossow videre.

Hør chef-porteføljeforvalter i de prisvindende fonde, Lars Toft Jensen, fortælle om den stærke performance i fondene her.

https://www.morningstar.dk/dk/news/210255/vindere-af-morningstar-fund-awards-2021---danske-aktier.aspx

https://www.morningstar.dk/dk/news/210521/vinder-af-morningstar-fund-award-2021-%e2%80%93-globale-aktier.aspx

Morningstar Awards bedømmer fonde og investeringsforeninger på baggrund af afkast over et, tre og fem år, ligesom der justeres for investeringernes risici og deres omkostninger. Med priserne ønsker Morningstar at anerkende stærke resultater i det forgangne år, men ønsker ikke at anerkende ’held’. 

Alle fonde i de respektive kategorier bliver vurderet på deres afkast, risiko og omkostninger. For at sikre, at det ikke udelukkende er det kortsigtede afkast, der er afgørende for prisuddelingen, bliver 3- og 5-års afkastet således også inkluderet i den samlede vurdering. Det sker i forsøget på at hylde de fonde, der har gjort det godt historisk set.

Det er ikke første gang de billige Sparindex-fonde vinder den præstigefyldte Morningstar Award. Sparindex-fonde har vundet prisen hele otte gange tidligere.