Investeringsfonden Sparindex Bæredygtige Europa vinder ’Bedst i test’

Forbrugerrådet Tænk har netop kåret Sparindex Bæredygtige Europa som vinder i ’Bedst i test’ blandt alle danske svanemærkede investeringsfonde, både aktive og passive.

Der er landet endnu en anerkendelse af Sparindex fra Forbrugerrådet Tænk, også kaldet ’forbrugernes vagthund’. Denne gang er det investeringsfonden Sparindex Bæredygtige Europa, der modtager Forbrugerrådet Tænks stempel ’Bedst i test’, der har testet, hvilke svanemærkede fonde der er de mest bæredygtige.

 

Testen vurderer udelukkende svanemærkede fondes bæredygtighedsgrad

Baggrunden for Forbrugerrådet Tænks test er, at der kan være stor forskel på bæredygtighedstilgangen og niveauer af bæredygtighed blandt de investeringsfonde, der har modtaget svanemærket. Derfor var formålet med testen at vurdere og analysere graden af bæredygtighed blandt de i alt 26 svanemærkede fonde i Danmark.

” (…) Svanemærket rummer ikke en skala for bæredygtighed, dvs. der kan være forskel på, hvor bæredygtige fonde, som er svanemærkede, er”, udtaler testansvarlig hos Tænk, Emil Rosager Schaarup.

 

Sparindex Bæredygtige Europa opnår højeste grad af bæredygtighed

Sparindex Bæredygtige Europa KL vinder testen som den svanemærkede investeringsfond, der målt ud fra bæredygtighedsscoren fra Morningstar og MSCI er mest bæredygtig.

Når du investerer gennem en svanemærket fond, kan du være med til at skabe en bevægelse i en mere bæredygtig retning. En svanemærket fond tager ansvar for at fremme bæredygtighed i de virksomheder, den har investeret i, via såkaldt aktivt ejerskab.

I testen indgår fondens omkostninger og evne til at skabe afkast ikke, ligesom det er muligt at finde fonde, der har et endnu større fokus på bæredygtighed end nogen af de svanemærkede fonde, der indgår i Forbrugerrådet Tænks test.

Sparindex Bæredygtige Europa KL

Fonden investerer bredt i europæiske aktier, men ikke i selskaber, der lever af aktiviteter inden for fossile brændstoffer, våben, alkohol eller hasardspil. Fondens årlige omkostninger i procent (ÅOP) ligger på kun 0,49 pct.

’Bedst i test’-priser

2022: Sparindex Bæredygtige Europa (august)
2022: Sparindex Europa Growth (juni)
2021: Sparindex DJSI (december)
2021: Sparindex Europa Growth (maj)
2020: Sparindex Globale Aktier Min. Risiko
2019: sparindex.dk (bedste investeringsrobot)

 

Det er anden gang i år, at Sparindex løber med en ’bedst i test’-pris.

Hvad er en svanemærket investeringsfond?

Ecolabel, der står bag Svanemærket, har følgende krav, før en investeringsfond kan blive svanemærket:

  • Fonden må ikke investere i visse brancher og virksomheder, der er særlig problematiske
  • Fonden skal udføre en bæredygtighedsanalyse af alle beholdninger - og skal ud fra et bæredygtighedsperspektiv prioritere de bedre virksomheder. EU’s taksonomi skal tages i betragtning i forbindelse med bæredygtighedsanalysen
  • Fonden skal minimum hvert kvartal oplyse, hvilke aktier og obligationer der findes i fonden. Derudover skal fonden årligt udgive en rapport om sit bæredygtighedsarbejde
  • Fonden opfordres til at tage aktivt ejerskab og arbejde med at påvirke de virksomheder, der investeres i

Du kan læse mere om svanemærkede fonde og metoden bag Svanemærket på ecolabel.dk.

Kilde: Ecolabel

Relaterede Artikler

Aktuelt | 5 min

Skattefrit afkast til unge

Interessen for at investere er støt stigende hos unge og deres pårørende. Men hvordan gør man det smartest, når man er under 18 år, og hvilke forhold skal man være særlig opmærksom på?
Aktuelt | 2 min

Stigende interesse for bæredygtige investeringer – men hvilken forskel gør det?

Til trods for energikrise, inflation og krig i Europa, så er interessen for bæredygtige investeringer støt stigende. Men hvilken forskel kan du egentlig gøre som investor? Det fortæller vores chef for bæredygtige investeringer, Søren Larsen, lidt om her.
Aktuelt | 1 min

Fasthold din investeringsstrategi

Uro på de finansielle markeder giver naturligvis panderynker og stiller en række spørgsmål. For med den tårnhøje inflation, rentestigninger og en buldrende energikrise bør man som investor så foretage sig noget?