Svag start blev afløst af stærk slutning i maj

Maj var risikomæssigt opdelt i to perioder.

Risikoaversion (investors modvilje til at påtage sig risiko uden at blive kompenseret for det) dominerede i starten af måneden men blev afløst af risikoappetit mod slutningen af måneden. Den udvikling skal blandt andet ses i lyset af, at de store stigninger i korte amerikanske statsrenter begyndte at klinge af i løbet af maj – hvilket givetvis blev tolket som et signal om et eventuelt toppunkt i Feds (den amerikanske centralbanks) kommende pengepolitiske stramninger.

Læs hele månedskommentaren her.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 4 min

Urolig periode forude

Normalt er sommer lig med lav aktivitet og stabile finansmarkeder, men i år forventer vi en mere urolig periode på grund af inflation, renteforhøjelser og frygten for en recession.
Aktuelt | 1 min

Sparindex Europa Growth vinder ’Bedst i test’

De fleste kender Forbrugerrådet Tænk som forbrugernes vagthund, når det gælder køb af plæneklippere eller vaskemaskiner. Men medlemsforeningen udgiver også magasinet Tænk Penge, hvor fx lån, forsikringer og også investeringsforeninger bliver testet.
Aktuelt | 2 min

FOKUSFOND - Mix-fondene klarer sig bedre end markedet

I en periode, hvor dystre overskrifter som Ukraine-konflikten, frygt for recession, kraftigt stigende inflation og renter præger vores hverdag, har de finansielle markeder haft nogle hårde måneder. Alle fondene i Mix-familien har derfor givet negative afkast i år, men klarer sig dog bedre end konkurrenterne. Læs her, hvad der har bidraget til det relativt gode afkast i år.