Fornyet pres på både risikofyldte og risikofrie aktiver i april

April var kendetegnet ved et miks af begivenheder og nøgletal, som finansmarkedet måtte forholde sig til.

Det drejede sig især om områder med relation til Rusland/Ukraine, corona/Kina og vækst/inflation. Tilsammen lagde det pres på såvel risikofyldte som risikofrie aktiver i april.

Globale aktier faldt med 6,5% ifølge MSCI ACWI i lokalvaluta. Faldet udgjorde 3,4% opgjort i DKK. De største kursfald realiserede sig i USA efterfulgt af Japan og Europa.

Læs hele månedskommentaren her.

Relaterede Artikler

Aktuelt | 3 min

FOKUSFOND – Sparinvest Value Emerging Markets

I en periode, hvor dystre overskrifter om den militære konflikt i Ukraine, kraftigt stigende inflation og stigende renter præger vores hverdag, har aktiemarkederne haft en hård start på året. Der findes dog enkelte fonde, som Sparinvests fond Value Emerging Markets, der har klaret sig relativt godt igennem udfordringerne. Læs mere om, hvad der har bidraget til det gode afkast, og hvad forventningerne er fremadrettet.
Aktuelt | 3 min

FOKUSFOND - Sparinvest Global Convertible Bonds

De konvertible obligationer har, lige som aktier og obligationer, været ramt af kurstab i løbet af 2022. Fonden Sparinvest Global Convertible Bonds har dog klaret sig bedre end såvel benchmark som konkurrenterne. Læs her, hvad der er årsagen til det relative gode afkast, og hvad teamet bag fonden forventer de kommende 18 måneder.
Aktuelt | 3 min

Sådan skal du forholde dig som investor når aktiemarkedet er i stormvejr

2022 har indtil videre været hård ved aktiemarkederne. Krig i Ukraine, coronafrygt i Kina og kraftige rentestigninger har været med til at sende aktiemarkederne ud i et kraftigt stormvejr. Læs, hvorfor Frederik Romedahl Poulsen forventer stigende kurser sidst på året.