Aktier, kreditspænd og renter op i oktober

Risikoappetitten vendte kraftigt tilbage i oktober – ikke generelt, men specifikt for aktier.

Aktier opnåede solide afkast og trodsede de stigende kreditspænd på erhvervsobligationer. Globale aktier i form af MSCI ACWI steg med 5% opgjort i lokalvaluta. I DKK var stigningen på 5,4% i forrige måned. Stigningerne var ført an af USA herefter Europa, Emerging Markets og Japan i bunden. Selskaber med relation til sektorerne Software, Semiconductors og Consumer Discretionary skilte sig ud på den positive side. Alene selskaberne Microsoft, Apple og Tesla bidrog med godt 1%-point til totalafkastet på MSCI ACWI i oktober.

Læs hele kommentaren her

Relaterede Artikler

Aktuelt | 3 min

Bør man polstre sin portefølje med virksomhedsobligationer i det nuværende rentemiljø?

Virksomheder verden over kæmper med at skaffe varer og komponenter, og priserne på bl.a. energi stiger markant
Aktuelt | 4 min

Hvor hurtigt indhentes negative udsving?

På aktiemarkedet er det uundgåeligt, at der sker negative udsving. September og oktober måned er gode eksempler på, hvor hurtigt markedet kan henholdsvis falde brat og efterfølgende indhente det tabte. Men hvor hurtigt har markedet indhentet pludselige fald historisk? Det har vi set nærmere på.
Aktuelt | 2 min

Sparinvest får flot andenplads i ny imageundersøgelse

Sparinvest har det næstbedste image i befolkningen blandt 10 danske investeringsforeninger lige efter PFA Invest, viser ny undersøgelse.