Bæredygtig investering

 

Bæredygtig investering er en vigtig del af fundamentet i vores investeringsprocesser

Hos Sparinvest kan du få et godt afkast, samtidig med at dine penge investeres bæredygtigt - det har vi praktiseret meget længe. 

Hos Sparinvest har du garanti for, at vi arbejder for at give dig et godt afkast, uden at der bliver gået på kompromis med samfundsansvar og bæredygtighed.

 

Hvorfor investerer vi bæredygtigt?

  • Afkast
  • Gennemsigtighed
  • Værdier
Læs mere

Hvordan investerer vi bæredygtigt?

ESG-integration

Vi overvejer altid muligheder og risici inden for miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG-forhold), fordi det kan have væsentlig indflydelse på vores investeringer. Det er godt for samfundet - og godt for dit afkast.

Læs mere

Aktivt ejerskab

Vi arbejder aktivt for at fremme god selskabsledelse og sikre langsigtede, bæredygtige afkast.

Læs mere

Eksklusioner & etik

Vi ekskluderer virksomheder, der er involverede i kontroversielle våben (fx klyngebomber, biologiske- og kemiske våben). For visse fonde går vi skridtet videre og ekskluderer på baggrund af udvalgte etiske kriterier.

Læs mere

Gennemsigtighed: Vores politikker for rapportering

For os er det vigtigt, at der er gennemsigtighed med, hvordan vi arbejder struktureret med bæredygtig investering. Læs om vores politikker, og se vores rapportering.

Læs mere

Klima & CO2

Klimaforandringer stiller virksomheder og investorer over for en bred vifte af risici og muligheder. Vores målsætning er at investere ansvarligt og bæredygtigt.

Læs mere

Bæredygtige udviklingsmål

Det er vigtigt at forholde sig til FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og forstå, hvordan det påvirker investeringer på længere sigt.

Læs mere

Sparinvest følger FN’s principper for ansvarlig investering (UN PRI) og har gjort det siden 2009. 

Bæredygtig investering og disclosureforordningen

Læs mere