Slår markedet med klog forvaltning

02.02.2017
Det svenske erhvervsmagasin ”Privata Affärer” har udpeget Sparinvest Ethical Emerging Markets Value til året bedste for emergin market-aktier i 2016. Fonden har ”slået markedet med klog forvaltning”, lyder det i begrundelsen.

Årets Fond, den største uafhængige fondspris i Sverige, går i følge en pressemeddelelse fra ”Privata Affärer” til Sparinvests etiske fond for emerging market-aktier. Erhvervsmagasinet stiller store krav til kandidaterne og ser både på risiko og afkast over de seneste tre år samt på fondens tilgængelighed, ligesom det også spiller ind, om forvaltningen har været konsistent i hele perioden.

Sparinvest Ethical Emerging Market Value er noget så usædvanligt som en etisk aktivt forvaltet value-fond, der investerer i emerging markets. ”Privata Affärer” skriver, at "Sparinvest Ethical Emerging Markets Value” i skrivende stund er steget med over 27 procent i 2016, hvilket er omkring 6 procentpoint bedre end benchmark. Porteføljemanagerne i fonden Kasper Jacobsen og David Orr, tror også på en positiv udvikling i løbet af 2017.

Se artiklen her (kun på svensk).