Sparinvest sponsor for Nordiske Filmdage

17.05.2016
Der er stor interesse for nordiske film i Luxembourg og storhertugdømmet afholder fra fredag den 3. til torsdag den 7. juni den tredje Nordiske Film Festival, som Sparinvest er guldsponsor for.
Der vil blive vist en film fra hver af de fem nordiske lande og der er tale om et bredt udvalg rent emnemæssigt. Det danske bidrag er "Sommeren '92" om den danske EM-sejr i 1992, Fra Island er det "Hrútar" (Rams), fra Norge "Bölgen", fra Sverige "En mand som heter Ove" og fra Finland filmen "Miekkailija" (The Fencer). Filmene viser med engelske eller franske undertekster. 

     

"Vi er stolte af at kunne sponsorere den nordiske filmfestival. Med kontorer i både Danmark, Sverige og Luxembourg ser Sparinvest det som en naturlig del af sin forretning at promovere kultur fra de nordiske lande i Luxembourg. Som en relativ mindre kapitalforvalter kan vi godt lide konceptet med at man som et lille spiller kan måle sig med de største som Danmark gør indenfor både film, i TV-serier og som det danske landshold gjorde under Europamesterskaberne i 1992," siger adm. direktør i Sparinvest, Per Noesgaard med reference til den danske fodboldfilm.

Læs mere om festivalen her på facebook eller besøg bifilmseason.lu (engelsk).

Se videoen med præsentationen af filmfestivalen her.