Myten om de hysteriske kællinger

19.12.2016
På trods af dommedagsvarsler forud for Brexit i juni og valget af Trump i november er de ledende aktieindeks steget markant det sidste halve år. Stik mod meningsdannernes forventning. Så hvori består hysteriet, spørger seniorporteføljeforvalter i Sparinvest Michael Sandfort i sin morgenkommentar på finans.dk.

I et nærmest historisk udfald mod finansmarkederne betegnede daværende skatteminister Mogens Lykketoft finansfolk som ”hysteriske kællinger”. Men er adfærden på de finansielle markeder i virkeligheden ikke langt mere rationel, end kritikerne påstår, spørger Michael Sandfort på finans.dk


”Det er ikke mere hysterisk at løbe efter aktier i et selskab, som offentliggør et overraskende godt regnskab, end det er at løbe efter en løs fodbold i straffesparksfeltet eller et ekstraordinært godt køtilbud på Black Friday. Ej heller er det mere hysterisk at løbe fra aktierne i et selskab, der bliver ramt af en korruptionsskandale, end det er at løbe mod udgangen i et teater, som brænder eller trække sit barn ud af en dårlig skole,” siger han blandt andet.

Læs hele kommentaren om, hvorfor de langsigtede cyklusser på de finansielle markeder måske er mere velfunderede, end mange tror, her.