Månedskommentar: Valg forstærker positiv markedsudvikling

06.12.2016
Valget i USA var på flere måder en af de største overraskelser i flere år – både politisk og markedsmæssigt. For mens mange havde ventet, at en Trump-sejr ville sprede uro, har udfaldet i stedet givet markederne et solidt rygstød. Det har særligt gavnet value og small cap-aktier.

Trumps sejr har gjort mange analytikeres forventninger til skamme, idet de fleste regnede med større fald i renterne og renteforventninger samt lavere vækst og en svagere dollar. I stedet har både aktier og obligationer reageret stik modsat, hvilket bl.a. skal ses som et udtryk for, at markederne forventer, at Trump bl.a. vi gennemføre en lang række pengepolitiske lempelser. 

Meget tyder da også på, at der siden sommer har været solid bedring i økonomien i USA, som blot er blevet yderligere forstærket af den seneste måneds begivenheder. Det afspejler sig bl.a. i dollarkursen, som også er steget pænt, skriver chefstrateg i Sparinvest David Bakkeggard Karsbøl i sin månedskommentar for november. 

Stærk medvind til value

Value har de seneste måneder leveret stærke resultater sammenlignet med markedet. Det skyldes bl.a. stigende lange renter, som også historisk har løftet value-aktiers relative afkast. Det er dog blot en af flere grunde til, hvorfor den underliggende tendens i aktiemarkedet ser ud til at understøtte både de mindste og billigste aktier den kommende tid. 


Dette og meget mere kan du læse mere i månedskommentaren for november her